Over mij

Over mij

Studie en werk

Ik heb Poolse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Warschau. Daarna heb ik een paar jaar promotieonderzoek gedaan. Na mijn studie ben ik freelance gaan werken als beëdigd vertaler Pools, en later ook als freelance redacteur van Nederlandse teksten. Het redactiewerk is iets waar ik min of meer ben ingerold via een collega-vertaler die voor een uitgeverij werkte. Hij kwam met de tip dat de uitgeverij vaak correctoren nodig had voor de boeken die zij uitgeeft.

Karakter

Ik ben geduldig, objectief en kritisch. Maar ik besef ook hoe lastig het is om een heldere, goed leesbare tekst te schrijven. Daarom help ik auteurs graag door zoveel mogelijk foutjes en onduidelijke plekken in de tekst op te sporen voordat die gepubliceerd wordt. Bij elke opdracht probeer ik de tekst zo leesbaar mogelijk te maken binnen de tijd die voor redactie beschikbaar is.

Ambities

Voor meer onderzoeksinstituten werken en meehelpen de publicaties te redigeren. Ook andere soorten teksten redigeren, voor andere soorten opdrachtgevers. Teksten in opdracht herschrijven.